Nämä mittarimatovoileipäkakut tein kaverin tytön synttäreille ja samalla osallistuin näillä leivontafoorumin huhtikuun haasteeseen.

Lihaisa mittarimatopariskunta

n.3 pakettia paahtoleipää

Kostutus:
3dl lihalientä

Täyte:
300g palvikinkkua
2 suolakurkkua
1 nippu persiljaa
300g maksamakkaraa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl punaista pestoa

Kuorrutus:
1tuubi majoneesia
100g sulatejuustoa
100g meetvurstisulatejuustoa

Koristelu:
1 ruukku ruohosipulia (jalat)
1 pussi juustoraastetta (vartalo)
kinkkuleikkeleitä ("selkä")
mustapippureita (silmät)
paprikaa (suut)
salaattia (alusta)

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja kostuta leivät lihaliemellä.
Vuoraa vuoat muovikelmulla.
Tee täyte.Pilko palvikinkku ja suolakurkut pieniksi paloiksi.Silppua persilja hienoksi silpuksi.Sekoita kinkkukuutiot,suolakurkut,persilja,tuorejuusto ja pesto sekaisin.
Laita vuoan pohjalle paahtoleipää ja päälle täytettä.Tee niin monta kerrosta kuin vuokaan mahtuu.Jätä päällimmäiseksi paahtoleipäkerros.Käännä kelmun reunat päälle.Laita jääkaappiin ja anna vetäytyä seuraavaan päivään.Vuoan päälle kannattaa laittaa jokin paino, että massa muotoutuu paremmin vuoan muotoon.
Kumoa kakut ja ota ne pois kelmusta.
Kakut kannattaa koristella ennen kuin laittaa ne salaatin päälle.
Valmista kuorrutus.Sekoita majoneesi ja sulatejuustot keskenään.Levitä kuorrutus kakkujen päälle.
Silppua ruohosipuli pieneksi ja painele silppua madon jalkoihin.Leikkaa kinkkuleikkeleistä sopivan kokoisia paloja ja aseta ne madon selkäosiin.Painele lopulle vartalolle juustoraastetta.Leikkaa kinkusta pienet palat silmiin ja paina niiden päälle mustapippurit.Leikkaa paprikasta pieni pala ja aseta se suuksi.Painele juustoraastetta kaikkialle päähän paitsi naaman kohdalle.
Levitä salaatit alustalle ja nosta madon osat salaattien päälle.

Madot tehty mittarimato kakkuvuokaan.