Vuohenjuusto-tomaattipiirakka
½pkt (250g) valmista porkkanasosetta
3/4dl juoksevaa rasvaseosta
3½dl hiivaleipävehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
täyte:
½dl sitruunapestoa/tavallista pestoa
1pkt (200g) vuohenjuustoa
1rs (250g) kirsikkatomaatteja
2rkl pinjansiemeniä
½dl aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja/tomaatteja
basilikaa/rucolaa
1. Sekoita porkkanasose ja rasva kulhossa.Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola.Sekoita tasaiseksi taikinaksi.Painele taikina piirasvuoan pohjalle.Levitä päälle pesto.
2. Leikkaa vuohenjuusto ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi.Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
3. Lado juustoviipaleet vierekkäin pohjalle.Asettele tomaatit juustojen päälle.Ripottele pinnalle aurinkokuivatut tomaatit ja pinjansiemenet.
4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia.Koristele tuoreella basilikalla tai rucolalla.
Huom.Aurinkokuivatut tomaatit palavat helposti.Itse laitoin ne juustojen päälle ja sitten vasta tomaatit.
Ohje on Pirkka-ruokalehdestä.
Kommentit