Vuohenjuusto-tomaattipiirakka

 

½pkt (250g) valmista porkkanasosetta

3/4dl juoksevaa rasvaseosta

3½dl hiivaleipävehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1/4tl suolaa

täyte:

½dl sitruunapestoa/tavallista pestoa

1pkt (200g) vuohenjuustoa

1rs (250g) kirsikkatomaatteja

2rkl pinjansiemeniä

½dl aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja/tomaatteja

basilikaa/rucolaa

 

1. Sekoita porkkanasose ja rasva kulhossa.Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola.Sekoita tasaiseksi taikinaksi.Painele taikina piirasvuoan pohjalle.Levitä päälle pesto.

 

2. Leikkaa vuohenjuusto ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi.Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.

 

3. Lado juustoviipaleet vierekkäin pohjalle.Asettele tomaatit juustojen päälle.Ripottele pinnalle aurinkokuivatut tomaatit ja pinjansiemenet.

 

4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia.Koristele tuoreella basilikalla tai rucolalla.

 

Huom.Aurinkokuivatut tomaatit palavat helposti.Itse laitoin ne juustojen päälle ja sitten vasta tomaatit.

 

Ohje on Pirkka-ruokalehdestä.