Olimme vanhempieni luona käymässä ja sukulaisia tuli kyläileen.Päätin tehdä tälläisen pääsiäisaiheisen kakun, kun kerran tällä viikolla se pääsiäinen on.Äitini halusi mustan kissan kakkuun.

Pohjan ja täytteen ohje on Kinuskikissalta.

Pohja:

4 valkuaista
100 g tummaa suklaata
50 g voita tai margariinia
4 keltuaista
2 dl sokeria
1/2 dl appelsiinimehua (vasta puristettua mieluiten)
1 appelsiinin raastettu kuori
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

Täyte:


3 liivatetta
3 dl kermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
100 g valkosuklaata
2-3 rkl kiehautettua vettä/appelsiinimehua
50 g rouhittua tummaa suklaata

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita suklaa-voi-seos keltuaisvaahtoon. Lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi keltuais-suklaa-seokseen lastalla sekoittaen. Lisää lopuksi varoen valkuaisvaahto taikinaan. Kaada taikina irtopohjavuokaan (22-24 cm) ja paista kypsäksi 175 asteessa (n. 30-40 min). Anna jäähtyä ennen kuin leikkaat kakun kahteen osaan. Puhdista vuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi kakun kokoamista varten.

Aloita täytteen tekeminen laittamalla liivatelehdet likoamaan. Rouhi suklaa. Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa ja sekoita tuorejuuston kanssa. Lisää kermavaahto. Kiehauta neste ja lisää liivatteet. Sekoita täytteeseen. Lisää lopuksi suklaarouhe.

Laita kakun puolikas vuoan pohjalle. Lisää täyte ja sen jälkeen toinen kakun puolikas. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Kakku on kuorrutettu kaulittavalla massalla, jonka makuna on banaani.Kissa on marsipaania.Pajunkissat candy meltsiä ja valkoiset pallerot marsipaania.Ruoho tehty vihreäksi värjätystä marsipaanista, joka on puristettu valkosipulipuristimen läpi.Lisäksi pieniä suklaamunia.

Tässä vielä inspiraatio mustaan kissaan.Mustikka-neiti