Pohja

3dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

125g voita tai margariinia

3rkl kylmää vettä

Täyte

1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja

100g maustamatonta tuorejuustoa

150g ranskankermaa

2 munaa

1-2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä

suolaa

ripaus sokeria

rouhittua mustapippuria

1. Nypi jauhot, suola ja rasva keskenään.Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.Kääri taikina kelmuun ja laita vetäytymään jääkaappiin tunniksi.

2. Halkaise kirsikkatomaatit.

3. Notkista tuorejuusto ranskankermalla.Lisää munat ja timjami ja sekoita tasaiseksi.Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää täytteeseen.

4. Painele taikina voideltuun piirasvuokaan.Pistele ja esipaista uunissa 200 asteessa noin 10 min.

5. Levitä esipaistetulle pohjalle tuorejuusto-munatäyte ja laita päälle tomaatinpuolikkaat leikkuupinta ylöspäin.Ripottele pinnalle suolaa, sokeria ja mustapippuria.

6. Paista vielä 20-30 min.

 

Ohje löytyi vanhasta Koti ja keittiö-lehdestä.