Meidän perheellä on täytekakkukiintiö täynnä, joten tein äitienpäiväksi juustokakun.

Ohjeen löysin Ancka bakar kakorilta.

Mustikkajuustokakku

pohja:
200 g sitruunatäytekeksejä
75 g voisulaa

täyte:
4 liivatelehteä
125 g Mascarponejuustoa
1 prk Flora Vanillaa tai muuta vispautuvaa vanilijakermavaahtoa
1/2 dl tomusokeria
2 rkl vanilijasokeria
2 rkl sitruunamehua

kiille:
2 liivatelehteä
200 g mustikoita soseutettuna
sokeria
mehutiivistettä

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperipala. Hienonna keksit murusiksi. Sulata voi ja kaada se keksimurujen sekaan. Taputtele seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Laita liivatelehdet likoamaan veteen. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Mausta sokereilla. Sekoita joukkoon Mascarponejuusto. Kiehauta sitruunamehu ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana muun täytteen joukkoon hyvin vatkaten. Laita jääkaappiin jähmettymään noin 3 tunniksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. (sulata) Soseuta mustikat. Kaada sekaan hieman vahvaa, mutta laimennettua mehua. Lisää hieman sokeria. Ota noin 1 rkl seosta ja kiehauta se liivateita varten. Liuota liivatteet kuumaan mustikkaseokseen ja lisää liivate/mustikkaseos muun kiilteen joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada kiille jähmettyneen juustotäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia tai yön yli.
 
Koristeet pandan valkoisesta suklaasta.